تشخیص بیماری حیوانات اصفهان
درمان بیماری های حیوانات اصفهان

عوامل زیادی بر احتمال ابتلای گربه به بیماری‌های عفونی تأثیر می‌گذارد.

عواملی که دامپزشک برای تعیین برنامه واکسیناسیون در نظر می‌گیرد:

  • سن
  • سابقه پزشکی
  • سابقه واکسیناسیون
  • احتمال قرار گرفتن در معرض بیماری
  • شدت بیماری ناشی از عامل بیماری‌زا
  • قوانین کشوری
  • برند واکسن

برای تعیین پروتکل واکسیناسیون بهینه، با دامپزشک مشورت کنید.

دستورالعمل کلی واکسیناسیون گربه‌ها

بچه گربه‌های زیر یک سال

  • ۶-۸ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری)
  • ۱۰-۱۲ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری)
  • ۱۴-۱۶ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری، در صورت تزریق اول در ۱۰-۱۲ هفتگی) و واکسن هاری

یک سال پس از آخرین واکسن:

  • تکرار واکسن سه‌گانه
  • تکرار واکسن هاری

هر ۱ الی ۳ سال:

  • واکسن سه‌گانه هر سال یا هر سه سال یکبار برای گربه‌های داخل یا خارج از خانه
  • واکسن هاری (سالانه)
توصیه: بهتر است با کلینیک دامپزشکی در اصفهان مشورت کنید.
مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان

عوامل زیادی بر احتمال ابتلای گربه به بیماری‌های عفونی تأثیر می‌گذارد.

عواملی که دامپزشک برای تعیین برنامه واکسیناسیون در نظر می‌گیرد:

  • سن
  • سابقه پزشکی
  • سابقه واکسیناسیون
  • احتمال قرار گرفتن در معرض بیماری
  • شدت بیماری ناشی از عامل بیماری‌زا
  • قوانین کشوری
  • برند واکسن

برای تعیین پروتکل واکسیناسیون بهینه، با دامپزشک مشورت کنید.

دستورالعمل کلی واکسیناسیون گربه‌ها

بچه گربه‌های زیر یک سال

  • ۶-۸ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری)
  • ۱۰-۱۲ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری)
  • ۱۴-۱۶ هفتگی: واکسن سه‌گانه (ضروری، در صورت تزریق اول در ۱۰-۱۲ هفتگی) و واکسن هاری

یک سال پس از آخرین واکسن:

  • تکرار واکسن سه‌گانه
  • تکرار واکسن هاری

هر ۱ الی ۳ سال:

  • واکسن سه‌گانه هر سال یا هر سه سال یکبار برای گربه‌های داخل یا خارج از خانه
  • واکسن هاری (سالانه)
توصیه: بهتر است با کلینیک دامپزشکی در اصفهان مشورت کنید.
مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
1. واکسن هاری:
بسته به قوانین کشورها و برند واکسن مورد استفاده، واکسیناسیون هاری گربه هر سال یا هر سه سال یکبار انجام می‌شود. چون هاری یک بیماری کشنده و مشترک بین انسان و حیوان است (به این معنی که از گربه به انسان قابل انتقال است) حائز اهمیت فراوانی است. اگر گربه‌ها توسط پستاندار هار گزیده شوند، آلوده شده و می‌توانند بیماری را به پستانداران دیگر منتقل کنند. هاری در سراسر جهان وجود دارد و تزریق واکسن هاری برای تمام گربه‌های خانگی توصیه می‌شود. بر اساس دستورالعمل‌های AAFP واکسن هاری یک واکسن ضروری محسوب می‌شود و طبق قانون، در اکثر مناطق جهان به گربه‌های خانگی تزریق می‌شود.

2. واکسن سه‌گانه (FVRCP):
سه گونه از واکسن‌های ضروری گربه‌ها در یک واکسن ترکیب شده‌اند. نام آن واکسن FVRCP یا واکسن سه‌گانه است. این واکسن به دامپزشکان اجازه می‌دهد که به جای سه بار تزریق جداگانه‌ی هر واکسن، یک بار هر سه واکسن را به گربه تزریق کنند. ویال واکسن سه‌گانه حاوی:
  • ویروس رینوتراکئیت گربه / هرپس ویروس 1 (FVR/FHV-1)
  • کلیسی ویروس گربه (FCV)
  • پن‌لوکوپنی گربه (FPV)
اگر گربه شما یک گربه بالغ خانگی است، واکسیناسیون سه‌گانه را می‌توانید هر سه سال، یک بار انجام دهید. اما اگر گربه‌ی شما اجازه بیرون رفتن دارد یا سن او بیش از ۲ سال است، دامپزشک شما واکسیناسیون سالانه را توصیه خواهد کرد. این واکسن برای گربه‌هایی که در معرض موقعیت‌های استرس‌زا مانند نگهداری در پانسیون هستند نیز توصیه می‌شود. ما در کلینیک دامپزشکی پتمان شما را در تمامی این موارد راهنمایی خواهیم کرد.

3. پن‌لوکوپنی گربه (FPV):
پن‌لوکوپنی گربه (که به عنوان پاروویروس در واکسیناسیون گربه نیز شناخته می‌شود)، یک بیماری بسیار عفونی با میزان مرگ و میر بالا در بچه گربه‌ها است. روند این بیماری معمولاً با کاهش انرژی و کم‌اشتهایی شروع شده و به سمت استفراغ و اسهال پیش می‌رود. این ویروس همچنین گلبول‌های سفید را از بین می‌برد و گربه‌های جوان را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ثانویه می‌کند.

4. ویروس رینوتراکئیت گربه (FVR/FHV-1):
ویروس هرپس گربه‌سانان (که به عنوان ویروس رینوتراکئیت گربه نیز شناخته می‌شود)، باعث علائم خفیف تا شدید عفونت دستگاه تنفسی فوقانی گربه می‌شود. برخی از علائم آلودگی با هرپس ویروس عبارت‌اند از:
  • عطسه
  • احتقان بینی
  • ترشحات بینی
  • تورم و ترشحات عفونی چشم
در برخی موارد، این ویروس باعث ایجاد زخم‌های دهانی و ذات‌الریه می‌شود. پس از بهبودی گربه از عفونت اولیه، ویروس وارد یک دوره نهفتگی در اعصاب می‌شود و با ایجاد استرس مجدد فعال شده و گربه دوباره علائم عفونت را نشان می‌دهد. به همین دلیل واکسیناسیون این بیماری حتی اگر گربه در معرض آن قرار نگیرد نیز ضروری است.

5. کلسی ویروس گربه (FCV یا Feline Calci Virus):
کلسی ویروس گربه شامل چندین گونه ویروسی است که باعث عفونت دستگاه تنفسی فوقانی با علائمی مانند عطسه، ترشحات بینی و زخم‌های دهانی می‌شود. همچنین این ویروس می‌تواند باعث التهاب لثه، دهان و دندان شود. برخی از گونه‌های خطرناک‌تر این ویروس باعث ریزش مو، ایجاد پوسته روی پوست، هپاتیت و حتی مرگ می‌شوند. زخم‌های نعل‌اسبی روی زبان از علائم اصلی آلودگی به این ویروس هستند. واکسیناسیون این بیماری نیز بسیار ضروری است.

زمان‌بندی واکسیناسیون:
اولین سری واکسیناسیون شامل دو دوز است که با فاصله سه تا چهار هفته از هم انجام می‌شود. پس از آن، واکسیناسیون سالانه برای گربه‌های بالغ انجام می‌شود. مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
واکسیناسیون گربه اولین و بهترین روش برای محافظت و پیشگیری گربه‌ی شما در برابر بیماری‌های خطرناکی است که می‌تواند گربه‌ی شما را به شدت درگیر کند. ما در کلینیک دامپزشکی در اصفهان تمامی این اطلاعات را در اختیار شما می‌گذاریم.

دامپزشکان و متخصصان، دستورالعمل‌های منتشر شده توسط انجمن آمریکایی متخصصان گربه‌سانان (AAFP) را دریافت می‌کنند و براساس آن مشاوره واکسیناسیون گربه را ارائه می‌دهند.

این انجمن واکسیناسیون گربه را به دو دسته تقسیم می‌کند:
  1. واکسن‌های ضروری گربه (توسط اکثر دامپزشکان توصیه می‌شود)
  2. واکسن‌های غیرضروری (گاهی توسط دامپزشک شما توصیه می‌شود)

چرا گربه‌ها باید واکسینه شوند؟
زیرا گربه‌ها مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری‌های واگیردار و کشنده هستند. از جمله‌ی این بیماری‌ها می‌توان به هاری (Rabies) و پن‌لوکوپنی (Feline Panleukopenia) اشاره نمود.

گربه‌ها به چه واکسن‌هایی نیاز دارند؟
اکثر دامپزشکان واکسیناسیون سه‌گانه گربه را پیشنهاد می‌کنند، از جمله:
  • واکسن پن‌لوکوپنی
  • واکسن کلسی‌ویروس
  • واکسن هرپس‌ویروس

این بیماری‌ها بسیار عفونی هستند و در سراسر جهان دیده می‌شوند. این بیماری‌ها برای گربه‌های جوان بسیار خطرناک هستند و واکسن‌ها ایمنی خوبی نسبت به این بیماری‌ها ایجاد می‌کنند.
مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
برای اینکه واکسن های توله سگ هارا در کلینیک دامپزشکی در اصفهان ایمنی لازم را فراهم کنند. هر ۲۱ روز یک بار تا زمانی که یک توله سگ به سن حداقل ۱۶ هفتگی برسد، تزریق می شود. برخی از سگ ها در مناطق پرخطر! ممکن است پس از دریافت آخرین دوز واکسن ها به سن حدود ۱۸ تا ۲۰ هفتگی برسند. در نهایت، مهم است که با دامپزشک خود مشورت کنید تا بهترین برنامه واکسیناسیون را برای توله سگ شما تجویز کند. سگ‌های بالغ به واکسن‌های ضروری و واکسن‌های غیر ضروری که توسط کلینیک دامپزشکی در اصفهان دامپزشک تجویز می‌شود نیاز دارند. نهایتا، کلینیک دامپزشکی در اصفهان تعیین می‌کند که واکسن زده شده برای حیوان‌خانگی شما تا چه مدت‌زمانی اثر گذار است. اگر واکسن سگ شما به تاخیر افتاده است یا اگر اولین بار است که واکسن دریافت می کند. کلینیک دامپزشکی در اصفهان ممکن است یک واکسن یادآور یا یک برنامه سالانه را توصیه کند. تا حیوان خانگی شما کاملاً محافظت شود. مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
واکسیناسیون در سگ ها برای پیشگیری از بیماری های ویروسی ضروری است. واکسن ها ایمن ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای محافظت از سگ شما هستند. در برابر بسیاری از بیماری های عفونی و ویروسی هستند. ما در کلینیک دامپزشکی خود در اصفهان این پروسه را به صورت خلاصه برای شما توضیح خواهیم داد. واکسیناسیون های رایج در سگ به چه صورت است؟ واکسیناسیون در سگ ها به دو دسته کلی تقسیم می شود: واکسن های ضروری و واکسن های غیر ضروری واکسن های ضروری: واکسن های ضروری برای همه سگ ها و توله سگ ها لازم است. واکسن های ضروری ما در کلینیک دامپزشکی در اصفهان عبارتند از: واکسن ویروس دیستمپر سگ واکسن ویروس آدنوویروس یا هپاتیت واکسن ویروس پاروویروس واکسن ویروس پارا آنفولانزا تزریق شده به عنوان یک واکسن، که معمولاً به آن DHPP گفته می شود واکسن ویروس هاری واکسن های غیر ضروری: واکسن‌های غیر ضروری اختیاری در نظر گرفته می‌شوند. بر اساس عواملی مانند سبک زندگی حیوان خانگی و محل زندگی شما تجویز می‌شوند. شما می‌توانید در کلینیک دامپزشکی ما در اصفهان از تمامی موارد واکسن های ضروری و غیر ضروری اطلاعات کسب کنید. واکسن های غیر ضروری از بیماری های بسیار مسری و تهدید کننده زندگی محافظت می کنند. برای تعیین اینکه کدام واکسن های غیر ضروری برای سگ شما مناسب است. کلینیک دامپزشکی در اصفهان با توجه به عوامل مختلف (محل زندگی و موقعیت جغرافیایی! خطر ابتلا به بیماری های مسری در مناطقی مانند مهدکودک سگ‌ها، پارک سگ‌ها! یا مراکز شبانه‌روزی و یا اگر سگ شما به مسافرت و پیاده روی می‌رود) بهترین تجویز را انجام می‌دهد. واکسن های غیر ضروری عبارت است از: واکسن بیماری کنل کاف (kennel cough) واکسن بیماری لپتوسپیروزیس واکسن بیماری لایم (Lyme) واکسن بیماری آنفلوانزای سگ واکسن بیماری مار زنگی(Rattle snake) مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
آموزش و تربیت سگ را با دامپزشکی ما در اصفهان همراه باشید. توله سگ ها دائما در حال یادگیری هستند. چه از محیط اطرافشان، چه از معاشرت با مردم و یا بازی با دیگر حیوانات. یا از طریق آموزش توسط مربی و یا از صاحب خود آموزش می‌بینند. آموزش صحیح اولیه توله ‌ها، آن ها را به سگ ‌های بالغ با اعتماد به نفس تبدیل می کند. که در کلینیک دامپزشکی ما در اصفهان تمامی این مباحث به صورت عملی توضیح داده می‌شود. چه زمانی آموزش توله سگ خود را شروع کنید؟ آموزش توله سگ به محض ورود به خانه، که معمولاً حدود 8 هفتگی است، شروع می شود. در این سن کم، آن ها می توانند آموزش های اولیه را مانند نشستن، ماندن و آمدن را در دامپزشکی ما در اصفهان بیاموزند. نکات آموزش توله سگ در اینجا چند نکته اساسی برای آموزش توله سگ برای شروع آورده شده است: 1. از تشویق مثبت استفاده کنید این روش تنها روش قابل قبول برای آموزش سگ هاست که بر اساس علم نیز ثابت شده است. در این روش شما در ازای یک رفتار خوب، پاداشی را به سگ خود می‌دهید و با این کار او را تشویق می‌کنید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعتی از جمله چگونه پاداش دادن به سگ خود به دامپزشکی در اصفهان مراجعه کنید. از روش های تند و خشن مثل کتک زدن یا امثال آن برای تنبیه حتما اجتناب کنید. زیرا علاوه بر گرفتن نتیجه ی معکوس سگ- شما در بزرگسالی دچار ترس و اضطراب می شود. برای تشویقی شما باید دریابید که سگتان از کدام غذا یا تشویقی بیشتر خوشش می‌آید و از آن استقبال می‌کند. شاید برخی از سگ ها با غذای خشک تهییج شوند. برخی با تشویقی های ویژه،که این بستگی به سگ شما دارد. البته بعضی از سگ ها ممکن است با غذا یا تشویقی انگیزه پیدا نکنند. برای این دستازه سگ ها شما می توانید از اسباب بازی مورد علاقشون استفاده کنید. در صورت انجام یک کار خوب آن را به عنوان تشویقی در اختیارشان قرار دهید. یادتان باشد که تعریف و تمجید خیلی مؤثر است. با نوازش کردن یا نشان دادن هیجان و گفتن «کارت خوب بود» او را بیشتر تشویق کنید. مطالعه بیشتر
درمان بیماری های حیوانات اصفهان
رشد توله سگ ها خیلی سریع است. از زمان گرفته شدن از شیر تا تقریبا ۴ الی ۶ ماهگی بسته به نژادهاشون داره. تقریبا ۳ برابر بیشتر از سگ های بالغ هم نژاد خودشون به کالری(پروتئین، ویتامین و مواد معدنی) نیاز دارند. هرچه میزان مواد مغذی ورودی به بدنشان بیشتر باشد به رشدشان بیشتر کمک میکند. البته باید مراقب بود که چاقشون نکنیم. (که ما در کلینیک دامپزشکی خود در اصفهان این مطالب را به صورت حضوری برای شما توضیح خواهیم داد). اولین غذایی که دامپزشک معرفی می‌کند باید به نحوی باشد که بالانس تغذیه برای نیازهای غذایی توله سگ در حال رشد را فراهم کند. با تغذیه مناسب و غنی از ویتامین، پروتیین و مینرال، شاهد رشد بهتر توله سگ ها، خواهیم بود. در نتیجه تغذیه سالم استخوان ها و دندان های محکم و قوی را به همراه دارد. همچنین شاهد سیستم بینایی سالم، پوست با پوشش براق و درخشنده و عضلات حجیم و قوی خواهیم بود. توله های در حال رشد باید با غذای توله سگ تغذیه شوند. رژیمی که به طور ویژه برای برآوردن نیازهای تغذیه‌ای توله ها برای رشد طبیعی فرموله شده است. تغذیه توله سگ با غذای سگ بالغ، مواد مغذی مهمی را از توله‌سگ شما می‌گیرد. ما در کلینیک دامپزشکی خود در اصفهان این موارد را (به علاوه تجویز غذا) به شما توضیح خوهیم داد. غذا دادن در اوایل دوره رشد 6 تا 12 هفته: چهار بار تغذیه در روز معمولاً برای رفع نیازهای غذایی کافی است. توله سگ های نژاد بزرگ باید تا هفته 9 یا 10 با غذای خشک توله سگ مرطوب نشده تغذیه شوند. سگ‌های کوچک در 12 یا 13 هفتگی. که ما در کلینیک دامپزشکی در اصفهان این غذاها را در اختیار شما قرار می‌دهیم. 3 تا 6 ماه : گاهی در این دوره تغذیه را از چهار تا سه بار در روز کاهش دهید. یک توله سگ باید در هفته 12 شکم و پوکی خود را از دست بدهد. اگر در این سن هنوز هم تپل هستند‍! تا زمانی که تیپ بدنی آنها بالغ شود، به غذا دادن به مقدار کافی توله سگ ادامه دهید. 6 تا 12 ماه : دو بار در روز به توله سگ خود غذا بدهید. اگر توله سگ شما در این بازه زمانی عقیم یا عقیم شود. مهم است که توجه داشته باشید که تغییر نیاز انرژی توله سگ شما را اندکی کاهش می دهد. اگر آنها این روش‌را انجام داده‌اند، مواد مغذی توله‌سگ را به غذای سگ بالغ تغییر دهید. توله سگ های نژاد کوچک می توانند در 7 تا 9 ماهگی به غذای بالغ تغییر کنند. نژادهای بزرگتر در 12، 13، حتی 14 ماهگی. بعد از یک سال : اکثر صاحبان سگ های بالغ را انتخاب می کنند که مقدار غذای روزانه خود را بین دو وعده غذایی تقسیم کنند. در مورد احتیاط اشتباه کنید: بهتر است کمی بیش از حد طولانی از غذای توله سگ استفاده کنید. تا اینکه به اندازه کافی طولانی نباشد. این موارد باید در کلینیک‌های دامپزشکی در اصفهان گفته شود. بلوغ در سگ ها بلوغ در بسیاری از نژادها در سن 6 تا 7 ماهگی رخ می‌دهد. ولی این مورد به اندازه نژاد خود بستگی دارد. این مورد نژادهای کوچکتر در مقایسه با نژاد های بزرگتر در سنین پایین به بلوغ رشد بدنی می‌رسند. در این دوره نیاز آن ها به مواد مغذی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بیشتر از بزرگسالان است. نژادهای بزرگ (مثل گریت‌دین، سنت‌برنارد و نیوفاندلند) ممکن است تا نزدیک به ۲‌سالگی از نظر بدنی بالغ نشوند! در نژادهای بزرگ، هر توله سگی با وزن بالغ ۳۰کیلوگرم به بالا باید از رژیم غذایی فرموله شده تغذیه کنند. تغذیه سگ ها به ۶ مورد بستگی دارد:  پروتئین (محدوده پروتئین توصیه شده برای رشد سالم توله سگ 22-32 درصد بر اساس ماده خشک است)  چربی (باید بین 10 تا 25 درصد بر اساس ماده خشک جیره باشد)  کربوهیدرات  ویتامین  مواد معدنی  آب برای اینکه یک غذای کامل برای توله‌سگ داشته باشیم باید مواد مغذی‌را با درصد مناسب در دسترس حیوان قرار دهیم. البته به جز آب تازه که باید همیشه در دسترس حیوان باشد. برای غذاهای آماده به مصرف تجاری حتما جدول تغذیه‌را مد نظر قرار دهید و طبق آن به توله‌ها غذا دهید. مشکلاتی که در صورت عدم مصرف مواد مغذی ذکر شده می تواند ایجاد شود شامل موارد زیر است. ۱)کمبود روی: اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و ناهنجاری های پوستی ۲)کمبود پروتیین غذا: اختلال در رشد، نقص سیستم ایمنی ودر نتیجه افزایش حساسیت به عوامل استرس زا و عفونی مختلف مطالعه بیشتر